Bilkollektiv – Et flott alternativ for deg som tenker på miljøet!

Posted on by

I 1995 startet det opp noe så genialt som et bilkollektiv i Oslo. Over 20 år etter har over 375.000 husstander meldt seg inn og Bilkollektivet i Oslo har vokst seg til å ha blitt landets største bilpool.

bilkollektivDet er mange som ikke bruker bilen sin daglig, og kanskje til og med bare ukentlig, men som betaler for dyre parkeringsplasser, årsavgifter og forsikringer. Bilkollektivet ble startet opp for dem som bodde sentralt i byen og som kun trengte bil sporadisk. Hos Bilkollektivet har man kunnet bruke bil akkurat når man selv trenger det og betaler kun for tiden man har brukt.

Bilkollektiv i fire norske byer

Siden 1995 har bilkollektivet spredd seg til flere byer i Norge. Faktisk finner du bilkollektiv i både Oslo, Stavanger, Kristiansand og Tromsø. Er du medlem av ett kan du leie bil i alle byene. Du betaler nemlig inn en sum per år og betaler deretter på timebasis eller hvert døgn. Bestilling av bilen kan skje samme dag eller for deg som liker å planlegge, kan man bestille i flere måneder i forveien, for å være helt sikker på at du får den type bil du selv ønsker. Også flere norske bedrifter har fått opp øynene for bilkollektivet og det passer utmerket for dem som reiser mye i jobben. Da kan man leie bil i den byen man besøker. For bedriftene gjelder egne priser, men det er uten tvil billigere å melde seg inn i en slik ordning enn å kjøpe inn egne biler i bedriften.

En stor miljøgevinst

Ut i fra Bilkollektivets årsmelding fra 2013 besto bilene deres for et utslipp på 550 tonn Co2. Sammenligner man disse tallene med en forskningsrapport fra TØI i 2012 sparer man miljøet for 1.200 tonn ekstra. Ikke nok med det, TØI anslår også at 40 prosent av husstandene hadde hatt bil om det ikke var for tilbudet fra Bilkollektivet.