Finn rett sykkel for deg

Posted on by

Skal du kjøpe ny sykkel? Det finnes utallige sykler på markedet – alt fra lette gatesykler til fatbikes – og det er ikke alltid like enkelt å finne ut hva man skal velge. Det første du må tenke på er vel hvor du ønsker å sykle. Sykler du litt på vei og litt på stier og ujevnt terreng er terrengsykkel sykkelen for deg. Det er også den mest solgte sykkelen i Norge i dag. Da kan du enkelt ta deg frem i ulendt terreng, samtidig som den godt kan brukes på asfalterte veier.

cykel1Du kan også velge en hybridsykkel som er en blanding av terrengsykkel og racersykkel. Hybridsyklene har smalere dekk enn terrengsyklene og kommer raskere frem på asfalterte veier. Disse fås kjøpt både med og uten dempegafler – jeg anbefaler med dempegaffel da norske veier tidvis kan minne litt om å sykle i terrenget og du vil merke mindre belastning på armene og nakken.

Sykler du kun på asfalterte veier velger du en racersykkel. Den har smale store hjul og tar seg raskt frem langs veiene. Denne typen egner seg ikke til terrengsykling.

Fatbike har blitt mer og mer populær de siste årene. Sykkelen med enorme dekkene kan brukes hele året og egner seg godt på løst underlag som sand og snø.

For en helt grei sykkel må du regne med å gi fra 4000–6000 kroner. Skal du opp på konkurransenivå må du regne med betydelig høyere pris.