Miljøvennlige bedrifter

Posted on by

Miljøbevisstheten har blitt veldig høy både i Norge og i veldig mange andre land. Dette har ført til at mange tenker miljø når de bruker penger, ved å velge bedrifter og produkter som er mest mulig miljøvennlige. I de fleste tilfeller finnes det miljøvennlige alternativer til de vanlige produktene som på en eller annen måte skader miljøet. Dette gjelder særlig firmaer som bruker litt eller ingenting av papir, transport og fysiske lager og som har det meste av sin virksomhet på nettet.

Bøker uten papir

e-bok3Disse variantene er blant de mest miljøvennlige som finnes. Det har lenge vært slik at verdens store forbruk av papir er blant de tingene som tærer mest på miljøet i og med at papir lages av trær. Derfor er det nå stadig flere nordmenn som velger å kjøpe elektroniske bøker. Disse får man rett inn på telefon, nettbrett eller PC, og det er ikke involvert noen form for miljøpåvirkning i form av papir, trykking eller transport.

Underholdning og spill på nettet

Når man kan spille spill som ikke ligger et fysisk sted og som dermed er avhengig av forbruk for å fungere, så er dette helt klart en miljøvennlig måte å bruke fritiden sin på. Ved å spille hos Vinnarum er man med på å bidra til å få en grønn spillebransje. Denne spilltilbyderen har nemlig all sin virksomhet digitalt på nettet. Dette er langt bedre for naturen enn det er å besøke fysiske spillehaller eller å kjøpe fysiske spill, da både produksjon, drift og transport av fysiske produkter krever sitt av Moder jord.

Strømming og nedlasting av film og musikk

Å strømme film og musikk handler rett og slett om at man ser eller hører på det man ønsker seg rett fra nettet. I likhet med Vinnarums spill og Tanums e-bøker er dette svært miljøvennlig fordi det ikke er noen fysiske produkter involvert. Når alt man får servert sendes via nettet uten at det må lagres i fysiske CDer betyr dette at man har spart naturen for å utvinne det som trengs for å produsere dette. Det sies at man med et stadig økende konsum er nødt til å utvinne mer fra naturen, men så lenge man holder seg til ikke-fysiske produkter som bøker, spill, film og musikk via nettet er man altså i mye mindre grad med på denne økningen. Firmaer som Netflix, Spotify og AppStore er med på dette.