Reise i egen bakgård

Posted on by

norge1I en tid hvor bekymringen for effekten av den menneskeskapte klimakrisen er større enn noensinne, velger stadig flere nordmenn å skofte miljøskadelige utenlandsreiser til fordel for ferier i Skandinavia eller Norge. Norgesferien har således fått en aldri så liten renessanse etter noen tiår hvor fjerntliggende destinasjoner var det eneste folk snakket om. Å feriere i Norge er imidlertid ikke alltid så miljøvennlig som mange tror, ettersom dette som regel innebærer bruken av bil. For de sanne miljøvennene finnes det heldigvis enda et alternativ, nemlig å feriere i eget nærområde. Ikke bare sparer dette vårt sårbare økosystem for enhver belastning, men du får også sjansen til å bli bedre kjent med din egen bakgård, billedlig talt.

Utforsk ditt eget nærmiljø

Vi skal selvfølgelig ikke påstå at dette er like fort gjort for alle nordmenn. De av oss som bor i nærheten av uberørt natur har således en langt lettere jobb, men for det store flertallet av nordmenn behøver man ikke reise langt for å finne et skjermet, naturskjønt sted. For de som f.eks. befinner seg i Oslo-gryta er både Nord- og Østmarka bare noen busstopp unna. Enda så rart det kan høres ut, tar det faktisk ikke mer enn en halvtime å toge fra Oslo S til steder hvor du umiddelbart får følelsen av å være det siste mennesket i verden. Ønsker du tak over hodet kan du alltids leie deg inn på en hytte eller et hotell, men hvorfor ikke pakke telt og sovepose og oppleve naturen på gamlemåten?

Sparer du miljøet, sparer du også lommeboken

Å feriere i Norge er, som vi alle vet, ofte et kostbart forehavende. En natt på et høyfjellshotell koster således ofte mer enn en flybillett til Kreta eller den spanske solkysten. Holder du deg imidlertid i ditt eget nærområde, kan en ukes ferie koste en slikk og ingenting. Ta bare med deg noen bæreposer fra dagligvarehandelen, finn fram primusene og sett i gang. Å feriere i eget nærområde er altså billig, miljøvennlig og ikke minst koselig.